Srbija: Majka ubila tromjesečnog sina, policija je uhapsila dok je bježala po selu

Dječak Lazar je zatečen mrtav u kući u kojoj je Živadinka S. živjela s nevjenčanim suprugom
Živadinka S. (23) iz sela Mustapić kod Kučeva, uhapšena je zbog sumnje da je ubila svog tromjesečnog sina Lazara. Policija je osumnjičenu privela dok je bježala po selu.

Dječak Lazar je zatečen mrtav u kući u kojoj je Živadinka S. živjela sa nevjenčanim suprugom Ljubišom V. (47). Prema nezvaničnim informacijamna iz istrage, Živadinku je ujutru probudio plač bebe. Majka je bebu u napadu bijesa prvo više puta udarila pesnicom u glavu, a potom je ugušila.

Potencijalni motiv ubistva mogla bi biti postporođajna depresija kod majke, koja je imala problema u trudnoći. Izvor kaže da je Živadinka – koja se porodila 14. novembra prošle godine – imala blizanačku trudnoću, da je osim Lazara rodila i sina Aleksandra, koji je od rođenja u bolnici zbog teških zdravstvenih problema, prenosi “Alo.rs“.

Ni Ljubiša, bebin otac, nije bio kući, a izvor potvrđuje seoske priče prema kojima je prekjučer smješten u psihijatrijsku ustanovu u Kučevu zbog teškog alkoholizma. Mještani Mustapića prepričali su kako je zločin prijavljen policiji.

– Neko od komšija je prijavio da ne čuje bebin plač. Kada je policija došla Živadinka je pobjegla i sakrila se kod mljekare. Jedna žena ju je vidjela tamo i rekla policajcima, pa su je uhapsili – pričaju šokirani mještani Mustapića. Niko od njih nije mogao da navede zbog čega je Živadinka, koju su opisali kao blago ometenu u razvoju – ubila svog sina.

– Dan prije toga ona je muža Ljubišu vodila kod ljekara u Kučevo. Pričala je da su ga smjestili u bolnicu. Bebu je ostavila kući, navodno su je čuvale neke komšije. Šta se tačno dešavalo zaista ne znam – kaže Radica M., koja je četiri godine bila hraniteljka osumnjičenoj Živadinki S. i koja ima kuću nedaleko od one u kojoj je nađen mrtav dječačić.

Živadinka S. je, inače, imala teško djetinjstvo. Bila je smještena i u hraniteljsku porodicu jer joj je otac slabog imovinskog stanja, a majka joj je davno umrla.

– Kada je postala punoljetna niko nije ida je prihvati, a ona nije sposobna živjeti i raditi sama, pa je ostala kod mene još neko vrijeme. Čim je napunila 18 godina, naglasila je da je punoljetna i da niko ne smije da joj kaže šta će raditi. Prije otprilike tri godine udala se za Ljubišu, koji je od nje dosta stariji i koji je u prethodnim brakovima i vezama dobio sina i kćerku. Udala se za njega tako što je krenula u selo po cigare, on je sreo usput i povezao. Počela je svake večeri da ide kod njega, da bi se poslije mjesec dana preselila u Ljubišinu kuću – priča Radica.

Nijedno od njih nije radilo, a živjeli su od onoga što im pošalje Ljubišin otac Dragiša, koji živi u Austriji i prima njihovu penziju. Ljubiša je dosta pio, kao i prije nego što se oženio sa Živadinkom. Prije otprilike tri mjeseca dobili su blizance, Lazara i Aleksandra, koji je bolestan.

– Prije mjesec dana Ljubiša je Živadinku pretukao. Ona je, bez bebe dotrčala kod mene da je primim, ali ja nisam smjela jer mi je on ranije, još dok je bio sa onom bivšom ženom, pretio da će me ubiti. Navodno, čuo je da sam ja pričala za nju nešto, a to nije bila istina. Živadinka je iz moje kuće, fiksnim telefonom pozvala oca koji živi u Golupcu. Rekla sam joj da uzme dijete i da bježi a ona se sklonila kod jedne žene. Kada joj je došao otac, rekao joj je da više neće mariti za nju ako se vrati Ljubiši. On se vratio u Golubac, a ona Ljubiši – kaže nekadašnja Živadinkina hraniteljka.

Radica na kraju konstatira da ni Živadinka ni Ljubiša nisu bili sposobni da brinu o bebi, dok neki mještani napominju da je dječačić stalno plakao.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar