SRBI SE KUPAJU U URINU: Za vikend u Adu Ciganliju pomokre 200.000 litara!

Infektolozi u Srbiji upozoravaju da kupači na Adi Ciganliji u jezeru preko vikenda “ostave” 200.000 litara mokraće. Razlog je to zbog kojeg mogu oboljeti od raznih infekcija.

U beogradsku Adu Ciganliju tijekom samo jednog vikenda kupači pomokre čak 200.000 litara urina! Tvrdnja je to infektologa i specijalista higijene Srbije koji upozoravaju da kupači zbog toga ondje mogu zaraditi crijevne bolesti, infekcije kože, ušiju i očiju, piše Informer, a prenosi Telegraf.

Do alarmantnog podatka infektolozi su došli računajući da je prošlog vikenda na Adi boravilo 500 tisuća ljudi od kojih je bar 400 tisuća umjesto toaleta za malu nuždu koristilo jezero. Ako se uzme da je svako od njih prosječno za dva dana “ispustio” pola litre urina, znači da je u Adi ostalo 200.000 litara mokraće. Ipak naglašavaju da su od Ade Ciganlije opasniji bazeni.

Prema riječima infektologinje Ivane Ristanović Ponjavić, unatoč apelima da kupači koriste toalete, odjek je minimalan. Dodaje kako prirodno filtriranje i brojne alge srećom ipak čiste vodu na Adi.

Informer/Telegraf/Danas.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.