SRAMOTA ZA KAKANJ: Takmičar ostao bez medalje zbog loše opreme, klub više neće učestvovati na takmičenjima

Protekle subote  održan je 12. Međunarodni Kick boxing kup “Grand Prix BiH” za pionire, kadete, juniore i seniore.

Ljubitelji borilačkih vještina u Kulturno-sportskom centru “Sabit Hadžić” na Ilidži imali ću priliku da uživaju u odličnoj borilačkoj manifestaciji koju tradicionalno organizira Kickboxing akademija Ilidža.

  • Turnir raste iz godine u godinu, i sve je teže podizati nivo organizacije u svim segmentima. Organizacija zahtjeva veliki angažman, ali naš tim uz pomoć prijatelja i partnera i ove godine obezbijedio je vrhunsko takmičenje – kazao je ranije organizator Nermin Bašović.

Na ovom prestižnom takmičenju, nakon dugih priprema, učešće je uzeo i kakanjski Kick boxing klub Fight.

Mjeseci priprema, povreda, prolivenog znoja da bi se osvjetlao obraz i grad na velikom turniru u svojoj državi.

Uspjeh kakanjskog Fight-a krunisan je sa četiri medalje čiji su osvajači:

 Adnan Čelebić,  osvajač zlatne medalje u kategoriji stariji kadeti -47 kg, Emin Pipo, osvajač srebrene medalje u kategoriji stariji kadeti – 63 kg, Admir Delibašić, osvajač srebrene medalje u kategoriji stariji kadeti -67 kg i Sakib  Ibrišimović, osvajač srebrene medalje u kategoriji juniori -91 kg.

  • Jedno od najuspješnijih takmičenja sa puno pobjeda i dominacije boraca – saopćeno je iz kluba.

Međutim, ovaj nastup obilježio je i jedan nemili događaj koji sa pravom možemo reći predstavlja sramotu za grad koji se „u prsa busa“ da je grad sporta.

Naime, Hamza Zejnić također takmičar kluba Fight Kakanj ostao je bez plasmana na ovom takmičenju uprkos ogromnoj dominaciji nad protivničkim borcem.

Zejnić je zbog loše opreme ostao bez medalje, za koju se dugo psihički i fizički spremao.

  • Oprema koju koristimo više se ne može koristiti na takmičenjima, tako da je ovo i posljednje takmičenje jer više nismo u mogućnosti kupiti novu opremu. Do sada su treneri organizovali takmičenja od svojih sredstava – saopćeno je iz kluba.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply