Spriječeno krijumčarenje stoke iz Srbije u BiH: Dvije osobe čamcima pobjegle “preko Drine”

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su jučer u ranim jutarnjim satima krijumčarenje stoke iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u mjestu Karakajsko polje.

Prema informarmacijama iz Granične policije BiH, granični policajci su na obali rijeke Drine zatekli državljanina BiH inicijala M. Č., automobil “jetta” bez registarskih oznaka i dva teleta koja su prevezena iz Srbije preko rijeke Drine, dok su dvije nepoznate osobe, nakon što su ih policajci uočili, čamcem udaljile u smjeru Srbije.

Mjesto događaja je osigurano, a zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, o svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, dok je M. Č. priveden. Od osumnjičenog je uzeta izjava, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, kako su saopćili iz GPBiH, bit će dostavljen u redovnoj proceduri.

  • Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija Jedinice granične policije Zvornik, koji se uspješno bore s velikim priljevom migranata u sprječavanju njihovih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice na području Zvornika, i ulažu maksimalne napore s ciljem otkrivanja i sprječavanja prekograničnog kriminala – navodi se u saopćenju GPBiH.
Možda vam se svidi

Leave A Reply