Spremni za novi početak: Tržni centar Re-Al u Kaknju izvršio detaljnju dezinfekciju i deratizaciju

Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite kojom se obustavlja rad svih tržnih centara zbog pandemija koronavirusa zatvoren je i tržni centar Re-al u Kaknju.

Iz ove odluke izuzete su trgovine prehambenih i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije, zbog čega dm –drogerie markt i market Crvena jabuka jedini su nastavili svoj rad u okviru Re-Ala.

Kako se mjere postepeno popuštaju, uslijed pada novozaraženih na području Federacije BiH, tako i ugostitelji očekuju uskoro dozvolu za rad.

U jedinom tržnom centru u Kaknju već uveliko traju pripreme, tako je urađena detalja dezinfekcija i deratizacija unutrašnjosti objekta uključujući i podzemne garaže.  Svi radovi su obavljeni uz prisustvo Alena Memića, direktora Re-Al Company d.o.o u okviru kojeg posluje Re-Al centar u Kaknju.

  • Poštujemo mjere Federalnog štaba civilne zaštite, od početka nastojimo da ispunimo ono što se od nas traži. Na ovaj način želimo spremno dočekati ukidanje zabrane o radu tržnih centara, što očekujemo da će se uskoro i desiti – kaže Memić za portal Kakanj-X.com.

Da posjetioci s netrpljenjem očekuju otvaranje i svih ostalih radnji koje posluju u ovom tržnom centru pokazuje i sve veći upit na službenim stranicama o početku rada trgovina: Juventa Sport, Jysk, Domod, Watch line, Planika, Merkato Shop i Pet Shop Demason.


Federalni štab donio je i nove odluke koje će važiti od 1. do 15. maja i u tom periodu i dalje će biti obustavljene sve djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije, izuzimajući trgovine prehambenih i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

Od 1. maja dozvoljen je rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda i uslužnih djelatnosti, što znači i frizerskih i kozmetičkih salona.

Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite za trgovine i uslužne djelatnosti koje počinju sa radom od 1. maja propisano je da na ulazu moraju obezbijediti sredstva za dezinfekciju ruku i obuće, a da je u unutrašnjosti obavezna upotreba zaštitne opreme u vidu maski i rukavica, te ukoliko je moguće, održavanje distance od dva metra.

Poslodavcima je naloženo da svakodnevno prije otvaranja objekata izvrše njihovu dezinfekciju.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply