5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Spotted: Kakanj: Svoje postove potpisujemo

Na našu adresu stiglo je obavještenje grupe koja stoja iza facebook stranice Spotted: Kakanj.  Sinoć oko 22:00 sata objavljen je post za koji mnogi stanovnici kakanjskog naselja Brnjic, uglavnom mlađa populacija, smatraju uvredljivim, nakon čega je nastala velika diskusija i prepiranje o istom.

brnjic_spotted

Spotted je mjesto na kojem mladi nakon što ugledaju osobu koja im se sviđa, ne moraju više čekati na onaj ‘faktor sreće’. Mogu opisati detalje osobe koju traže, mjesto gdje su je vidjeli i sl., a onda pošalju nama poruku koja se anonimno objavi. Vremenom, spotted je postao i mjesto za zezanje te smo prenosili i poruke smiješnog i šaljivog sadržaja. Politika nam je takva da postove objavljujemo onakve kakvi i nama stižu, bez korekcije pravopisa jer se često iza takvih stvari kriju šifre ili to bude predmet ismijavanja koji direktno ne utiče na osobu koja je poslala post jer je anoimno,” navode iz Spotted: Kakanj

Nakon što su izgubili kontrolu odlučili su obustvaviti objavljivanje postova sličnog sadržaja.

Želimo istaći  da smo sporni post, koji je izazvao burne reakcije pojedinih članova, objavili  jer nije sadržavao nikakve direktne uvrede po članove koji su se pronašli u istom. Nakon spornog posta, brojne poruke fotografija i postova  sličnog sadržaja  (op.a. vezano za Brnjic) su stizale, ali smo odlučili ne objavljivati jer smo uvidjeli da se radi o vrijeđanju. Stoga, ovim putem  upućujemo izvinjenje članovima koji se osjećaju uvrijeđenim, te da u narednom periodu svaki post koji upućuje na mržnju neće biti objavljen.” rekli su iz grupe koja vodi Spotted: Kakanj.

Dalje naglašavaju: “Mnogi članovi koji ne razumiju kako funkcionira spotted, nerijetko postove pripisuju nama. Mi nismo autori postova koji se svakodnevno objavljuju, već isključivo članova koji nam šalju i sponzora. Vlastite postove potpisujemo, te tako označavamo naš govor.

“Spotted-manija” jedan je od najstarijih fenomena na Facebooku, stranice koje počinju sa riječi ‘spotted’ (viđen/a, op.a.), na kojima mladi pokušavaju anonimno doći do osobe koja im je “zapela” za oko.

(Kakanj-X)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO