Spojite prste i otkrijte zašto se vjenčani prsten nosi baš na prstenjaku

Mnoge žene od malih nogu sanjaju o ‘princu’ koji će im pokloniti svoju ljubav, na prst im staviti vjenčani prsten i time ovjekovječiti vezu. No, jeste li se ikada pitali od kuda potječe ta tradicija, što ona simbolizira i zašto se prsten stavlja baš na četvrti prst? Vjerovali ili ne, odgovor je i fizičke prirode

Prije nego je moderna medicina ljudsko tijelo proučila i do najmanjeg detalja vjerovalo se kako upravo kroz četvrti prst na ruci prolazi vena koja vodi direktno do srca. Upravo zbog povezanosti prsta i srca ta je vena nazvana ‘vena amoris’, što na latinskom znači ‘vena ljubavi’.

Ovaj simboličan naziv usko je povezan s tradicijom u kojoj muškarac ženi poklanja prsten koji ona nosi na prstenjaku, što opisuje čin koji bi trebao ovjekovječiti njihovu ljubav.

No Kinezi imaju još jednu, vrlo zanimljivu i romantičnu priču koju možete isprobati i sami te se uvjeriti kako tajna i snažna veza između partnera itekako postoji.

Prema kineskom učenju svaki prst na ruci simbolizira jedan dio vas:
– Palac
– vaši roditelji
– Kažiprst – vaša braća i sestre
– Srednji prst – vi sami
– Prstenjak – vaš muž ili žena
– Mali prst – vaša djeca

Spojite li jagodice prstiju lijeve i desne ruke, a srednje prste savijete prema unutra te ih spojite cijelim srednjim djelom, dobivate položaj koji će vam otkriti ovu romantičnu simboliku.

– Pokušate li odvojiti palce, uspjet ćete. Razlog je taj što ćete se i vi kad-tad odvojiti od svojih roditelja i započeti svoj samostalni život.

– Pokušate li odvojiti kažiprste, uspjet ćete. Razlog je taj što će se i vaša braća i sestre odvojiti i zasnovati svoju obitelj.

– Pokušate li odvojiti male prste, uspjet ćete. Razlog je taj što će vaša djeca odrasti te će i oni otići i započeti samostalan život.

– Pokušate li odvojiti prstenjake, nećete uspjeti. Razlog je taj što je muškarcu i ženi suđeno da cijeli život ostanu zajedno, nerazdvojni.

Izvor:Zadovoljna.dnevnik.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.