Specijalni tužilac Kosova, Sulj Hodža: “Imamo nova saznanja, optužnice za ubistvo Ivanovića ovog mjeseca”

0

Protiv osumnjičenih za umješanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića u narednim danima biće podignuta optužnica, potvrdio je za KoSSev specijalni tužilac Kosova, Sulj Hodža (Sylë Hoxha).

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Navodi da ovo tužilaštvo ima nova saznanja u vezi sa slučajem ubistva srpskog političara, ali da će oni biti poznati za javnost u trenutku kada se podignu optužnice, piše kossev.info.

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću prethodno je pritvor produžen 22. oktobra za naredna dva meseca.

Rošić i Spasojević koji je pripadnik Kosovske policije sa Severa, nalaze se u pritvoru još od 23. novembra 2018.

Tada je uhapšen takođe još jedan policajac, Dragiša Marković, da bi kasnije bio pušten iz pritvora. Potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, takođe jedan od osumnjičenih za umešanost u ovo ubistvo, tada je izbegao hapšenja. Za njim je naknadno raspisana poternica.

Do sada je poznato da se za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, odnosno umešanost u ubistvo, tereti sedam osoba. Potvrđena su imena pet osoba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković, Milan Radoičić, Silvana Arsović.

Poslednja akcija hapšenja na Severu Kosova u vezi sa slučajem ubistva izvedena je pre više od nedelju dana kada je uhapšen policajac R. B. dok se za drugim osumnjičenim Ž. B., za kojeg se pretpostavlja da je jedan od najviših policijskih zvaničnika regiona Sever, uspeo da izbegne hapšenje.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. i do sada nijedna optužnica nije podignuta.