Poginula učesnica ZMBT6 Amila Hasanović

0

Prema riječima glasnogovornice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldine Ahmić, potvrđen je identitet ženske osobe, te je ustanovljeno da se radi o 21-godišnjoj Amili Hasanović iz Visokog.

12:10 Blizak prijatelj porodice nam je potvrdio da je u automobilu Volkswagen Polo stradala Amila Hasanović (1994) iz Visokog, javnosti poznata po učešću u šou ZMBT6.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Portparol MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić je kazala da nam ne može potvrditi identitet, jer je, prema njenim riječima, uviđaj tek počeo.

Vozilo je odvezeno na vještačenje. Uzrok nesreće će biti naknadno utvrđen.

11:27 Tijelo stradale djevojke prije nekoliko minuta je izvučeno iz vozila, javlja naš reporter. Radi se o mlađoj djevojci, plave kose, piše Avaz.
11:23 Automobil je skoro izvučen na obalu. Avazov reporter javlja da se u automobilu nalazi tijelo stradale djevojke, te da se radi na njegovom izvlačenju iz vozila.
11.00 Vozilo je skoro izvučeno iz vode, već je na površini. Kamion ga vuče prema obali, gdje će biti pristupačnije, da bi ga mogla podići dizalica koja je upravo stigla.

10:55 Ronilac je uspio zakačiti vozilo tako da upravo sajlu izvlače na obalu, gdje će biti zakačena za kamion, te će se pristupiti izvlačenju vozila.

Specijalci i vatrogasci rade u veoma teškim uslovima, jer je rijeka veoma brza i hladna, visok je nivo vode, a puše i hladan vjetar.

Foto: S. Saletović /Avaz.ba
Foto: S. Saletović /Avaz.ba

10: 50 Na mjesto događaja je upravo stigao veliki kamion pomoću kojeg će vozilo biti izvučeno iz rijeke, dok ekipa sa čamcem još radi na povezivanju vozila sajlama.

Nastavljeno je i pretraživanje korita u potrazi za tijelom stradale djevojke.

Kako javlja reporter Avaz-a s mjesta događaja, spasioci su upravo su čamcem došlo do mjesta gdje se nalazi vozilo crveni Polo i spremaju se da sajlama povežu vozilo kako bi ga šlep-služba mogla izvući na površinu. Jedan od ronioca je ušao u vodu kako bi pronašao mjesto gdje će biti zakačene sajle, piše Avaz.ba

Pored ronioca, u akciju su uključeni i vatrogasci sa svojim čamcem,  kao i veći broj pripadnika policije. Na obali Bosne okupio se veći broj građana koji posmatraju akciju izvlačenja, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Prisutni su i pripadnici Odjela krim-policije MUP-a ZDK, koji se spremaju da obave uviđaj, kako bi bile utvrđene sve okolnosti ovog događaja.

U mjestu Donja Seoča, nedaleko od Visokog, na regionalnom putu Visoko-Kakanj u toku je akcija izvlačenja vozila Volksvagen Polo, kojim je upravljala mlađa ženska osoba, koje je izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Foto: S. Saletović/Avaz.ba
Foto: S. Saletović/Avaz.ba

Na mjestu događaja su i ronioci  jedinice za podršku MUP-a ZDK-a, koji se spremaju za početak potrage za tijelom djevojke, piše Avaz.ba

Podsjetimo, jučer oko 13. 50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo Volksvagen Polo izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Prema izjavama očevidaca ove nesreće, u vozilu se nalazila jedna mlađa ženska osoba.

Odmah po dojavi na teren su izašle policijske patrole, kao i jedinica za podršku MUP-a ZDK sa čamcima za pretraživanje. Potraga za vozilom trajala je negdje do 17 sati i zbog neuslovnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do jutros.

Jedinica sa čamcima je locirala šire mjesto izlijetanja vozila, a radi se o izuzetno dubokom dijelu rijeke Bosne.