Specijalac naoružan nožem nokautirao obezbjeđenje i stigao do Obamine sobe!

Omar Gonales naoružan nožem prekočio je ogradu Bijele kuće, pretrčao travnjak i došao do ulaznih vrata koja su bila otključana nokautirao je ženu iz obezbjeđenja, popeo se na prvi sprat i zaustavljen je tek desetak metara od soba u kojima živi Barack Obama sa porodicom

Omar Gonales prekočio je ogradu Bijele kuće, pretrčao travnjak i došao do ulaznih vrata koja su bila otključana. Ušavši u predvorje, nokautirao je ženu iz obezbjeđenja, popeo se na prvi sprat i zaustavljen je tek u sobi koja služi za predsjednička obraćanja i prijeme. Do soba u kojima živi Barack Obama sa porodicom dijelilo ga je desetak metara.

Predsjednik i porodica su nekoliko minuta prije upada otišli helikopterom iz Bijele kuće. Da su ostali, sve bi se možda drugačije završilo – Omar je bio naoružan nožem.

Kongresmen Jason Chaffetz kaže da mu je agent Tajne službe rekao da se uljezu posrećilo. “I imali su sreće u svim prethodnim upadima. Ali ne možemo da se oslanjamo na sreću, moramo da mijenjamo pravila”.

Omar Gonzalez je šesti koji je samo ove godine prekočio ogradu Bijele kuće, ali prvi koji je u nju ušao.

Zbog propusta u obezbjeđenju prve porodice SAD, direktorka Tajne službe Julia Pierson je u svjedočenju pred Komitetom Predstavničkog doma američkog Kongresa preuzela punu odgovornost i obećala da se to više nikad neće ponoviti.

Američka javnost i stručnjaci za bezbednost sada raspravljaju o tome da li ubuduće na takve uljeze treba odmah pucati. Kako god da bude kažnjen, Omar je prošao jeftino.

Haber/Telegraf.rs

Možda vam se svidi

Comments are closed.