Sony PlayStation 5: Izlazi ove godine i biće najjeftinija konzola do sada?

Prošlo je čak 20 godina od pojave originalne PlayStation konzole, koju smo tada zvali i PSX. Od tada do danas je izašlo 4 modela, posljednji PS4 je prodaT u 40-ak miliona primjeraka. Je li vrijeme za peticu?

Čini nam se da nije. Ako bi gledali razdoblje od treće do četvrte generacije, tada ćemo PS5 morati da čekamo dugo, jako dugo, možda do 2020. godine. Neki izvori navode kako bi se petica mogla pojaviti i ove godine, ali nekako nam se najrealnija čini 2018. godina.

Ono što bi nova konzola mogla donijeti su pregršt novih tehnologija kao što su podrška za 4K Ultra HD ekrane, možda i neke novije, a vjerujemo kako će dosta toga preseliti i u oblak, ili bolje rečeno u Playstation Now i streaming. Drugim riječima, veliki diskovi vam više neće trebati, sve će biti u “cloudu”.

Vjerovatno će jedna od ključnih tehnologija biti i 3D Virtual Reality, jer se sve već danas kreće u tom smjeru. Da, nešto kao Projekt Morpheus odnosno Oculus Rift. U svakom slučaju, slobodno možete očekivati da će se igranje na PlayStation 5 konzoli podići na novi nivo. Naravno, ni konkurencija ne spava.

Foto: pcadvisor.co.uk

A cijena? Neki izvori tvrde kako će PS5 biti najjeftinija konzola do sada. Nekako nam je teško u to povjerovati, ali kažu kako će biti tek nešto skuplja od PS4.

 

Leave A Reply