Šokantno: "Svekar me optužio da varam muža. Izbo me nožem i htio mi oči iskopati"

Manjit Mirgind iz engleskog Ilforda zabio je nož nekoliko puta svojoj snahi u lice, a potom ju pokušao zadaviti i izvaditi joj oba oka dok su okrutan napad gledala njena djeca.

Jageer Mirgind (29) u napadu koji se dogodio 18. decembra 2013. ostala je gotovo slijepa. Njen svekar, pripadnik Sikha, mislio je da Jageer ima aferu s muslimanom i da želi razoriti njihovu porodicu, kazala je policija.

Mirgind se ubrzo nakon zločina predao policiji te je odvezen u bolnicu kako bi sanirali povrede na njegovom koljenu i ruci kojima je nemilosrdno mlatio snahu. Na putu do bolnice promrmljao je koji je bio njegov motiv, no kasnije je na sva pitanja odgovarao sa ‘nemam komentara’. Okrutni svekar u petak je osuđen na deset godina i osam mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda s namjerom.

Mlada majka dvoje djece završila je na operaciji no napad je na nju ostavio trajne posljedice – na jedno oko djelimično vidi, a na drugo vidi mutno. Ne osjeća zglob na lijevoj ruci te ima govorni poremećaj zbog oštećenih vratnih mišića. – Što se tiče psiholoških posljedica, one će ostati i kad ožiljci zacijele. Kad je Manjit Mirgind napao snahu, bio je vođen ‘čašću’, vjerujući da Jageer vara njegovog sina s muškarcem druge vjere. Ničim izazvan zadao je članu porodice strašne povrede u njenom vlastitom domu. Ona je pokazala nevjerovatnu hrabrost suočavajući se s posljedicama napada koje nisu uticale samo na nju već i na njenu porodicu – kazao je detektiv John Delaney.

(Jutarnji.hr)

Možda vam se svidi

Comments are closed.