15 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

ŠOKANTNO: Lista podobnih za zapošljavanje u državnim firmama

Da u državne kompanije, javna preduzeća i javne ustanove „upadnu“ samo podobni, krvno, familijarno i naravno stranački vezani ljudi, govori i pismo jedne građanke Kaknja.

Istina ili ne, tekst objavljen na nekoliko kakanjskih Facebook stranica digao je pravu buru među građanima Kaknja o stranačkim zapošljavanjima u državnim preduzećima. Građanka Kaknja, vidno izrevoltirana onim što se u Kaknju dešava, a to je prije svega slaba zaposlenost, preko 6000 osoba na birou, zapošljavanja preko „štele“ i apsolutno bescijenje univerzitetskih diploma, odlučila je svoju sudbinu podijeliti sa svojim sugrađanima.

Ona navodi nekoliko imena za koje smatra da su zahvaljujući familijarnoj vezi, poznanstvu i stranačkoj pripadnosti, prešli sa „slabije na bolje“, ili čekaju svoje mjesto u nekoj od državnih firmi. Njeno obraćanje prenosimo u cijelosti kao i listu „podobnih“ koji će od sutra bolje živjeti, dok će „mali čovjek“ sve to nijemo posmatrati, jer u zemlji u kojoj živi, poštenje, rad, disciplina i naposljetku diploma ništa ne znače.

Uživo sa Kakanjskih ulica

ScreenShotStranicaUZIVO SA KAKANJSKIH ULICA
Sporni post objavljen na stranici “Uživo sa Kakanjskih ulica”

SS2Zaposljavanje TE
Komentar koji je postavljen na predhodni post, a koji je također privukao veliku pažnju javnosti.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO