Šok u FIFA-i: Sepp Blatter podnio ostavku na mjesto predsjednika!

0

Predsjednik krovne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter dao je ostavku svega četiri dana nakon što je po peti uzastopni put izabran na toj poziciji…

FIFA je organizirala konferenciju za novinare, nakon što se u utorak ujutro pojavila informacija da je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke bio upućen u podmićivanje predsjednika CONCACAF-a Jacka Warnera s 10 milijuna dolara da svoj glas za dodjeljivanje Svjetskog prvenstva 2010. godine da Južnoafričkoj Republici.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na konferenciji za novinare najprije se pojavio glasnogovornik koji je rekao da će izjave dati predsjednik Sepp Blatter i nezavisni predsjednik Komisije za sukladnost i reviziju Domenico Scala. “Moj mandat ne podupiru mnogi, stoga sam odlučio staviti ga na raspolaganje. Nastavit ću obnašati svoje zadaće do vanrednih izbora, koji će se dogoditi u najkraćem mogućem roku”, rekao je Blatter.

“S obzirom da se predsjednički izbori moraju najaviti četiri mjeseca ranije, a prije toga moramo izabrati nove kandidate, vjerujem da će se vanredni izbori održati između decembra ove i marta iduće godine”, rekao je Scala nakon Blattera.

“Hvala svima koji su podupirali mene i moj rad u FIFA-i tokom svih ovih godina”, rekao je Blatter.

FIFA proživljava najgore trenutke od osnutka prije 111 godina, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito, a zbog najnovijeg skandala čelnu organizaciju svjetskog nogometa napuštaju i sponzori. Stigao je tako kraj vladavine trenutno najomraženijeg čovjek u svjetskom nogometu, s kojim se posljednjih godina povezuju razni skandali, mito, korupcija, kriminal…

Cijeli govor predsjednika Blattera pogledajte OVDJE.

Biografija dosadašnjeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera:

Joseph “Sepp” Blatter

Rođen: 10. marta 1936. u švicarskom gradu Visp

Diplomirao je u Sionu na St Maurice koledžu, a potom završio i poslovnu administraciju i ekonomiju na Pravnom fakultetu u Lausanni.

– Od 1948-71 igrao je nogometa u švicarskim nižim ligama

– Član uprave Neuchatel Xamaxa (1970-1975)

– Prvi čovjek odnosa s javnošću turističke agencije Valaisan u Švicarskoj

– 1964. je postao glavni sekretar Švicarskog saveza hokeja na ledu

– bio je uključen u organizaciju Olimpijskih igara 1972. (Munchen) i 1976. (Montreal)

– od 1975. do 1981. radi kao tehnički direktor FIFA-e

– od 1981. do 1998. glavni sekretar FIFA-e

– od 1998. je bio predsjednik FIFA-e

(