Snimak incidenta na Kupresu: Politički obračun s Čovićem zaradio aplauz publike

Jučerašnji dan u bh. medijima obilježio je incident koji se dogodio tokom obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Kupresa.

Nakon što je održana sveta misa, upriličena je svečana akademija, koju je, tokom obraćanja generala HVO-a Stanka Baje Soptem prekinuo jedan od branitelja

“Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti”, rekao je ovaj bivši pripadnik HVO-a i dodao:

”Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam ko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!”.

Ubrzo je reagirao Sopta.

”Ta priča nije za ovo mjesto i ovaj dan. Ovdje častimo i slavimo mrtve”, odgovorio je general Sopta branitelju.

Na kraju, incident je prekinuo kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo kazavši kako Kupres nije mjesto za političke obračune.

”Nemojte u Kupres dolaziti ‘ispravljati krive Drine”. Ovo je treći put da se ovakvo nešto događa. Ja se tresem. Zašto u Kupres dolazite uvijek tražiti neke probleme”, kazao je Raštegorac.

U međuvremenu je objavljen i video incidenta, a ono što je najzanimljivije jeste da je svečanost bila prenošena uživo na RTVHB:

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply