Snijeg visok dva metra u pojedinim dijelovima BiH

Jutros je u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine oblačno. U većem dijelu Hercegovine i sjevera Bosne je pretežno vedro, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zbog niskih temperatura na području gotovo cijele BiH izdato je žuto upozorenje.

U Han Pijesak u je u toku je čišćenje lokalnih puteva od snježnih nanosa, koja dostižu visinu i do dva metra u šumovitim dijelovima opštine.

Šaf opštinskog Štaba za čišćenje i održavanje puteva od snijega Zora Gašević rekla je Srni da su od snijega očišćena sela Džimrije sa svim krakovima, Malo polje Potkozlovača, Pjenovac, Babine, Mrkov, Žeravice, Trešnjevac, Ravanjsko, Rječice i Rijeke, prenosi Srna.

Danas u većem dijelu Bosne prije podne oblačno, a u drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i tri stepena Celzijusova, na jugu zemlje do osam, u Sarajevu oko minus dva.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply