Snaha svekrvi naredila da se mora otuširati svaki put kad želi vidjeti unuka

Jedan takav problem na Slaetu je podijelila jedna buduća mama koju brine njena svekrva, odnosno činjenica da će kao dugogodišnja pušačica biti u blizini njezinog djeteta.

“Nakon što sam saznala da osim aktivnih i pasivnih pušača postoji i pušenje iz treće ruke, vrlo sam zabrinuta”, objasnila je žena, piše “Index“.

Prema klinici Mayo, pod pušenje iz treće ruke spadaju ostaci nikotina i hemikalija, odnosno prisutnost čestica dima u namještaju i tepisima čak i u prostorima u kojima se ne puši.

“Ljudi su izloženi tim hemikalijama dodirivanjem zagađenih površina ili udisanjem čestica s tih površina”, objasnila su iz klinike Mayo.

Smatra se da ovaj ostatak reagira zajedno s ostalim zagađivačima zraka, posebno u zatvorenim prostorijama, tvoreći tako otrovne spojeve koji predstavljaju potencijalni zdravstveni rizik za nepušače, osobito za djecu.

Zbog svega toga, žena i njezin suprug odlučili su pitati svekrvu, koju opisuju kao “tešku pušačicu”, da se tušira i mijenja odjeću svaki put kad dotakne dijete, a da je prije toga pušila. No ne znaju kako bi joj to saopćili a da je ne uznemire.

“Ne želimo da se moja svekrva osjeća povrijeđeno, ali to će se vrlo vjerovatno dogoditi”, napisala je.

“Inzistirati na tuširanju i potpunoj promjeni odjeće čini se ekstremnom, opsesivnom odlukom koju nikada ne bih odobrila”, pisalo je u jednom komentaru.

“I ja sam totalno protiv pušenja, no mislim da je malo ekstremno zahtijevati tuširanje i mijenjanje odjeće od nekoga ko će vjerojatno biti prilično rijedak posjetitelj”, pisalo je u drugom komentaru.

“Ako vam je cilj da svekrva ne vidi uopće svog unuka, onda samo provedite svoju ideju u djelo”, poručila joj je jedna mama.

Možda vam se svidi

Leave A Reply