Smršala 50 kilograma: Bivši trener otkrio tri tajne nevjerovatne transformacije Adele

Pjevačica Adele početkom mjeseca šokirala je milijune na društvenim mrežama jednom fotografijom.

Pete Geracimo, bivši trener slavne pjevačice, otkrio je kako je tekao proces mršavljenja.

Geracimo kaže da je zdrava prehrana najvažnija u procesu mršavljenja i da se on s klijentima, tako i s Adele, uvijek odlučuje za pravu, zdravu hranu, a ne za napitke i dodatke prehrani. Za Adele kaže da je isprobavala dijetu Sirtfood koja potiče gubitak kila biljnom hranom kao što su kelj i heljda. Ove namirnice, poznate kao aktivatori sirtuina, suzbijaju apetit i aktiviraju “mršavi gen”. Sirtfood dijeta omogućuje da se jede tamna čokolada i pije crno vino, piše “Index“.

Trener kaže da je najvažnije ubrzati rad srca i izaći iz zone komfora. Također, kaže da treba vježbati tako da vježba bude radost, a ne mučenje. “Besmisleno je prisiljavati nekoga”, kaže Pete. Adele je, kaže, vježbala s njim tri puta sedmično, a kombinovali su vježbe snage, boks i kardio treninge.

Tajni trik Adeleinog trenera je dobar san. To je zato što spavanje utječe na dva “hormona gladi” – grelin i leptin. Grelin se oslobađa nakon što mozak signalizira da je želudac prazan, dok se leptin oslobađa iz masnih stanica kako bi suzbio glad – i mozak kaže da je želudac pun. Ali, kad ne dobijete dovoljno sna, tijelo stvara više grelina i manje leptina – ostavljajući vas gladnima i povećava vam se apetit. Napokon, Pete kaže da je najvažnije ne žuriti s procesom.

 

 

(Kakanj-X / Muzika – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply