Službenici UIO BIH u Carinarnici Zenica otkrili emigrante skrivene u tepisima

Službenici UIO BIH u Carinarnici Zenica otkrili emigrante skrivene u tepisima  – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Zenica otkrili su imigrante.

Prilikom pripreme za istovar i pregled pošiljke mašinskih tepiha koji su bili prijavljeni za carinjenje u CI Zenica, ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, uočila su da je carinsko uže prekinuto ali da je bilo spojeno neprimjetno. Nakon ulaska u tovarni dio, primjećen je određeni broj NN lica kako se kriju među robom prijavljenom za carinjenje. Istom prilikom zatražena je asistencija i nadležno postupanje policijskih službenika MUP ZDK, zajedno sa službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, koji su izvršili identifikaciju i lišavanje slobode tri muške osobe.

Prema izjavi vozača povreda carinskog obilježija i ilegalan ulazak u tovarni prostor, desio se na područiju Republike Srbije gdje je isti odmarao. Kao dokaz tvrdnji vozača priloženi su i prehrambeni proizvodi porijeklom iz R. Srbije, koji su takođe zatečeni kod lica lišenih slobode.

 

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar