Službenici UIO BIH u Carinarnici Zenica otkrili emigrante skrivene u tepisima

0
103

Službenici UIO BIH u Carinarnici Zenica otkrili emigrante skrivene u tepisima  – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Zenica otkrili su imigrante.

Prilikom pripreme za istovar i pregled pošiljke mašinskih tepiha koji su bili prijavljeni za carinjenje u CI Zenica, ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH, uočila su da je carinsko uže prekinuto ali da je bilo spojeno neprimjetno. Nakon ulaska u tovarni dio, primjećen je određeni broj NN lica kako se kriju među robom prijavljenom za carinjenje. Istom prilikom zatražena je asistencija i nadležno postupanje policijskih službenika MUP ZDK, zajedno sa službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, koji su izvršili identifikaciju i lišavanje slobode tri muške osobe.

Prema izjavi vozača povreda carinskog obilježija i ilegalan ulazak u tovarni prostor, desio se na područiju Republike Srbije gdje je isti odmarao. Kao dokaz tvrdnji vozača priloženi su i prehrambeni proizvodi porijeklom iz R. Srbije, koji su takođe zatečeni kod lica lišenih slobode.

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here