Slučajevi X u Zenici: “Reci da je tvoja droga. Pa nisam budala, kod tebe su našli”

Ekipa “Slučajeva X” tokom vikenda boravila je s pripadnicima Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji su na području Zenice vršili pojačane policijske kontrole.

Jedna od zanimljivih situacija koju smo zabilježili sa zeničkim specijalcima jeste kada su pronašli određenu količinu narkotika kod vozača Golfa. Naime, vozač je tvrdio da narkotici nisu njegovi, već suvozačevi, te da ih je on dao njemu da mu ih čuva.

Vozač je rekao policiji: “Čekajte malo”, te pitao suvozača: “Šta ćemo za ovo?”

Kada ga je policija pitala jesu li narkotici njegovi, vozač je odgovorio: “Nisu moji, nego njegovi, on mi je dao da držim kod sebe”, a potom se obratio svom drugu suvozaču riječima: “Molim te, reci da je tvoje.” Na to mu je suvozač rekao: “Pa nisam budala, kod tebe su našli.”

Na kraju su obojica lišena slobode, narkotici su fotografirani, a obradu nad uhapšenim preuzela je Kriminalistička policija.

Također, zavirite u unutrašnjost baze Specijalne policijske jedince MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koja je ujedno i jedna od najmodernijih i najopremljenijih baza u regiji. Heliodrom, najmodernija streljana i fitnes centar, fiskulturna sala, bazen za rekreaciju i ronilačku obuku, toranj za obuku alpinista, smještaj za pse, samo su dio sadržaja baze.

Ovaj objekt sadrži sve što jedan moderni centar za obuku savremene elitne specijalne jedinice treba sadržavati kako bi specijalcima omogućio da budu uvježbani za izvršenje najsloženijih policijskih zadataka.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar