SKW Solutions: Pozitivnu priču o mladom preduzetniku iz Bijeljine, koji je pokrenuo vlastiti biznis

Fotografije iili video iz vazduha oduzimaju dah. Neke od najboljih fotografija su fascinantne i posebne upravo zbog toga što su snimljene uz pomoć male bespilotne letjelice – drona.

Iz vazduha možete snimiti sve što želite, a poslovna ideja Željka Đurđevića zasnovana je baš na tome. Ovaj mladi preduzetnik iz Bijeljine je otišao i korak dalje, odnosno njegovo preduzeće SKW Solutions nudi i usluge sky advertisinga ili jednostavno “marketing oglašavanja na nebu”.

Usluge snimanja sa „statičnom“ kamerom sa zemlje, korištenje opreme za virtualno snimanje i prikaz prostora u 360o , kreiranje svih vrsta video spotova, kao i video animacija, također su dio ponude SKW Solutions Bijeljina.

Pojašnjavajući princip sky advertisinga Željko naglašava: “Bazična usluga podrazumijeva statični dio na kome se nalazi reklama – slogan, logotip firme ili tekst po želji klijenta. Reklama se uz pomoć bespilotne letjelice diže u vazduh, gdje je znatno vidljivija i prominentnija.“

U jednom periodu razvoja smo nudili uslugu fotografisanja i snimanja vjenčanja, ali nam je tu nedostajala kreativna sloboda i efikasnost rada. Cilj agencije SKW Solutions jeste da ne idemo na brojnost i kvantitet, nego je fokus na kvalitetu svih naših usluga i proizvoda. S toga studiozno prisupamo svakom projektu, kako ne bismo odstupali od ciljeva i kako bismo proizveli visokokvalitetan i odličan gotov materijal” navodi Željko.
Željko je jedan od prvih ljudi u Bosni i Hercegovini koji se počeo komercijalno baviti fotografisanjem i snimanjem uz pomoć bespilotnih letjelica.

“Godine 2013. uradio sam svoj prvi projekat za Ekonomski fakultet u Beogradu, na kome sam i diplomirao. Snimali smo u Beogradu, Novom Sadu, Bijeljini, Vršcu i Nišu. Svuda smo privlačili pažnju letjelicama, naročito su znatiželjna bila djeca. I tako smo počeli da radimo kompletne video spotove za firme, jer je vladalo veliko interesovanje. U to vrijeme je zaista rijetko bilo da je neko posjedovao bespilotnu letjelicu, čak i iz hobija” ističe ovaj preduzetnik.

Sa povećanjem interesa klijenata ali i uočenim prilika iz okruženja, Željko je počeo razmišljati o osnivanju vlastitog biznisa. Tada je saznao za priliku za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja kojeg su u 2018. godini na području grada Bijeljina zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Bijeljina. Zahvaljujući finansijskoj podršci Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Željko je izvršio nabavku bespilotne letjelice.
Podrška i pomoć u agenciji Željku je brat Petar, a nerijetko su kroz rad angažovani stručnjaci za razne specijalizovane oblasti – elektroniku, video produkciju, fotografiju ili stabilizaciju.

“Naše usluge su najzanimljivije tržnim centrima, jer mnogo sredstava ulažu u promotivne aktivnosti i marketing. Ako im se pojedina kampanja pokaže kao dobra i korisna, oni žele nastaviti saradnju sa nama. Nakon tržnih centara najveći interes za uslugama agencije SKW Solutions iskazuju univerziteti. Ukupno smo sarađivali sa tri univerziteta i pet fakulteta. Naravno, bitni klijenti su i brojne kompanije i preduzeća koja cijene prestižan i inovativan marketing. Kada imate nov i dobar proizvod, u slučaju dobre kampanje i odličnog marketinga, rezultat je prepoznatljivost proizvoda i dobra pozicija na tržištu. Kompanije su toga svjesne i zato je važno imati pouzdanog partnera koji nudi kvalitet, a naša agencija to jeste” dodaje Željko.

Pored pomenutog, agencija se bavi i izradom naprednih web stranica, sa ili bez baza podataka, te on-line prodavnica. A mnogo toga novog je u planu u ponudi agencije SKW Solutions.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

avatar