Skoro 1.000 taksista stupa u štrajk, najavljuju blokadu zgrade Kantona

Skoro 1.000 nezadovoljnih taksista, članova Udruženja “Sarajevotaksi”, ove bi sedmice, kako su jučer najavili, trebalo stupiti u generalni štrajk! Taksisti su se odlučili na bunt zbog nedovoljnog broja potvrda za registraciju vozila, nemogućnosti produženja taksi oznaka i licenci, naplate taksi stajališta…

Ugrožena prava

Kako su najavili, s članovima svojih porodica blokirat će zgradu Vlade KS jer smatraju da Ministarstvo saobraćaja, generalno, loše obavlja svoj posao.

– Nezadovoljni smo radom resornog ministra Jusufa Bubice (BPS) i njegove pomoćnice Emice Tuzi. Iako je na odlasku, ministar i dalje zloupotrebljava položaj i nanosi štetu legalnim taksistima koji ispunjavaju sve obaveze prema državi. Bunimo se jer stalno ugrožavaju naša prava i zato ćemo biti prinuđeni ući u zgradu Kantona i tražiti svoja prava – kazao je predsjednik „Sarajevotaksija“ Enver Suljagić.

dopis-bubica

Prema njegovim riječima, zbog ovih problema tražili su da ih danas primi i v. d. premijera Muhamed Kozadra (SDA).

S druge strane, resorni ministar smatra da taksisti „nemaju pravo na štrajk jer su oni udruženje građana“.

Jake veze

– Nemaju osnova ni za blokiranje saobraćajnica. Prema mom mišljenju, razlog za štrajk ne postoji. Njima smeta to što tražimo da se korištenje taksi stajališta, umjesto sadašnjih 30 feninga, ubuduće naplaćuje 2 marke na 24 sata. Oni se za sve bune jer imaju jake političke veze – rekao je Bubica.

Politički istomišljenici

Enver Suljagić tvrdi i to da će taksisti zahtijevati da se povuku svi dosadašnji prijedlozi ministra Bubice, koji su nelogični. On ističe da ih ministar Bubica kažnjava jer nisu njegovi politički istomišljenici.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.