“Skloni se, klošarko. Zašto si me gurnula”: Okršaj službenica u Ministarstvu vanjskih poslova BiH

Prema tvrdnjama jednog od njihovih radnih kolega, vidno iznervirana službenica koja je prolazila uhvatila je kolegicu za ramena i bukvalno je prenijela ustranu napravivši sebi tako prolaz. Nakon toga, priča sagovornik, nastao je haos.

Radnici u državnim institucijama trebali bi biti primjer uzornog ponašanja, ali godinama svjedočimo da to nije tako, pa često priče o raznim skandalima procure i van debelih zidova raznih vlada, ministarstava, opšina.

Među posljednjim primjerima gdje je došlo do verbalnog, a umalo i do fizičkog sukoba između dvije službenice, jeste onaj iz Ministarstva spoljnih poslova BiH, piše Avaz.

Prema tvrdnjama Avazovih izvora, uoči isčekivanja imenovanja novog ministra te svite novih savjetnika i drugih radnika, raste nervoza i u tom ministarstvu zbog eventualnog gubitka stolice, što utiče i na međuljudske odnose.

Tako je prije nekoliko dana Ministarstvo spoljnih poslova grmilo od svađe dvije radnice, koja je počela bezazlenom situacijom u jednom od hodnika Ministarstva.

Do sukoba je došlo kada je jedna službenica pokušala proći pored druge, koja je u tom trenutku razgovarala s kolegicom, ali za nesmetan prolaz bilo je neophodno da se jedna od njih pomakne ustranu, što one nisu učinile.

Prema tvrdnjama jednog od njihovih radnih kolega, vidno iznervirana službenica koja je prolazila uhvatila je kolegicu za ramena i bukvalno je prenijela ustranu napravivši sebi tako prolaz. Nakon toga, priča sagovornik, nastao je haos.

Odgurnuta službenica počela je glasno vikati: „Zašto si me gurnula“, na šta joj je iznervirana kolegica rekla: „Nisam te gurnula, nego sam te sklonila i ako se ne budeš znala ponašati, uradiću to opet.“

Uslijedila je salva međusobnih uvreda, a izvor tvrdi da bi došlo i do fizičkog obračuna da se nisu umiješale kolege koje su smirivale službenice. No, kažu da je u Ministarstvu grmilo od njihovih povika poput „klošarko“ i drugih pogrdnih riječi. Pitali smo u Ministarstvu spoljnih poslova jesu li upoznati s ovim incidentom, ali u Kancelariji za odnose s javnošću Avaz je dobio negativan odgovor.

– Nadležnim službama Ministarstva inostranih poslova nije prijavljen bilo kakav incident koji bi uključivao bilo verbalni, bilo fizički obračun Ministarstva, te MSP BiH ne može pružiti bilo kakve informacije vezane za takve glasine – odgovorili su u Kancelariji za odnose s javnošću.

Možda vam se svidi

Leave A Reply