Skandal prije izbora u BiH: Prijavili krađu identiteta, otkrili da su već glasali iz Beograda!

Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja

Porodica iz Odžaka otkrila je da je njihova kćerka Elma Puzić (1999.) već glasala na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini. U bazi Centralne izborne komisije BiH navodi se da je Puzić odobreno da glasa iz Beograda, iz stana izvjesnog Tomislava Stankovića, sa adrese Omorika 3!, otkriva Patria – piše Patria.

Kada su pozvali broj telefona sa adrese koja se spominje u CIK-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja!

Elma nikada nije napuštala Bosnu i Hercegovinu. Studira u Tuzli. Slučaj je prijavljen policiji u Odžaku, a o svemu je upoznata i Centralna izborna komisija.

Nije ovo jedini slučaj u Posavini gdje je uočena krađa identiteta pred Opće izbore u BiH. Sve se užurbano provjerava a policija vrši istragu.

Osim Puzić, i Amina Bavrk (1999.) i Junuz Salkanović (1999.) otkrili su da su već glasali iz Beograda s adrese Bele vode Beograd, Čukarica.

I povratnik iz Austrije Sulejman Džananović otkrio je da je glasao i to iz Siska. Ranije, dok je boravio u Austriji nije nikad koristio mogućnost glasanja. Sada je slučajno otkrio da je već glasao. S obzirom da se bavi lovom, sumnja da su njegovi podaci zloupotrebljeni kada se registrirao u Sportskom lovačkom društvu u Odžaku.

Puzić kaže da je jedino lične podatke davala u lokalnoj autoškoli u kojoj je nedavno završila obuku i polagala vozački ispit. Bavrk i Salkanović također navode da su polagali vozački ispit.

Rođak Beograđanina Stankovića je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Kantonalnu skupštinu u Odžaku. Policija provjerava da li se krađa identiteta može dovesti u vezu sa autoškolom i Ivetićem.

Iz CIK-a su ranije potvrdili da postoji sumnja krađe identiteta glasača. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Možda vam se svidi

avatar