Sjajan nastup taekwondo kluba Nur na Federalnom prvenstvu

U subotu 07.03.2020. godine Zenica je bila domaćin  taekwondo Federalnog prvenstva za sve uzraste mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Na prvenstvu je učestvovalo 388 takmičara iz 36 klubova. Kakanjski taekwondo Klub NUR nastupio je na takmičenju  sa 14 takmičara, koji su pokazali još jednom zašto spadaju u sami vrh bosansko-hercegovačkog taekwondoa.

Svi takmičari  su osvojili medalje od toga: šest zlatnih, četiri srebrene i četiri bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili:Mijoč Anida, Amar Odobašić, Amir Abaz, Anes Kovač, Ismir Kova, Adna Berbić.

Srebrenim medaljama su se okitili:Emina Mandžuka, Merjema Fejzić, Emra Helja, Vedad Derjahović.

Bronzane medalje su osvojili:Emin Veispahić, Bakir Neimarlija, Harun Karzić, Merima Škulj.

Na kraju turnira kao šlag na tortu  došla su i četiri pehara koje će krasit vetrine  kakanjskog taekwondo kluba “NUR”.Pehar je osvojila Adna Berbić koja je proglašena za najbolju kadetkinju prvenstva, dok je Kovač Anes osvojio titulu najboljeg juniora.

Također, juniori TKD kluba NUR postali su viceprvaci Federacije osvojivši pehar, dok su  seniorke  osvojile ekipno treće mjesto osvojivši  pehar.

Emin Veispahić je proglašen kao najmlađi član koji je uzeo učešće na prvenstvu Federacije te je nagrađen .

Na prvenstvu je sudio, Adnan Haračić član taekwondo kluba “NUR”.

Veliku zaslugu za ostvareni sjajni rezultat taekwondo kluba “NUR” Kakanj na prvenstvu Federacije jesu treneri Haris Mušija i Sedina Berbić, dok je najveća podrška stigla sa tribina  od roditelja boraca kakanjskog kluba.

Uprava kluba čestita borcima, trenerima i roditeljima koji su bodrili  naše takmičare.

U narednom periodu klub  očekuje mnoga takmičenja kako u BiH tako i u inostranstvu, ono što prvo slijedi  jeste Državno prvenstvo za sve uzraste koje će se održati u Zenici 21.marta tekuće godine.

Možda vam se svidi

Leave A Reply