SIPA lišila slobode V.D. zbog neovlaštene trgovine drogom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (4.2.2015. godine) u nastavku akcije „Oskar“ na području Sarajeva slobode lišili osobu inicijala V.D. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. U akciji je pretresen stambeni objekat i vozilo koje koristi osoba lišena slobode. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Policijski službenici SIPA-e proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanja dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba. Tokom rada na predmetu ostvarena je značajna saradnja sa  Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

U prethodnom periodu, u okviru predmeta „Oskar“, na području BiH i Republike Srbije slobode je lišeno ukupno 15 osoba, a posljednja lišenja slobode realizirana su 11.12.2014. godine, kada je SIPA lišila slobode osam osoba i pretresla objekte na deset lokacija. Privremeno su oduzeta preko tri kilograma opojne droge heroin.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Možda vam se svidi

Comments are closed.