Sinovi nakon njezine smrti tijelo zaključali u spavaćoj sobi

Dvojica dječaka iz kineske provincije Guangdong, 12-godišnji Mo Xiaoyong i 13-godišnji Lok Pan sedmicu su živjeli u stanu s lešem svoje pokojne majke jer su se bojali pozvati policiju.

Njezino tijelo zaključali su u spavaću sobu, a ono je pronađeno tek nakon što je socijalni radnik za mentalno oboljele došao u redovitu kontrolu 34-godišnje Deng Caiying. Tad je osjetio nesnosan smrad, a kad je upitao dječake gdje im je majka, oni su mu samo pokazali na spavaću sobu.

‘Dječaci su sjedili na podu i samo mi prstom pokazali prema vratima spavaće sobe. Ušao sam unutra i istog trenutka shvatio da je mrtva. Smrad je bio nepodnošljiv, a kad sam ih pitao što se dogodilo, mlađi dječak je rekao kako su je zaključali nakon što je umrla i nisu nikome rekli za to jer su se bojali da će ih netko zbog toga izgrditi. Činili su se poprilično tupi, ali mirni’, komentirao je za medije Hui Ying Chuang, koji je pozvao vlasti nakon pronalaska trupla.

Riječ je o dječacima koji su prije tri godine ostali bez oca te se obitelj otad borila za opstanak. Stanje njihove mentalno bolesne majke se pogoršalo nakon što su ih rođaci smjestili u ruševnu kuću, a kako je patolog potvrdio, umrla je od pothranjenosti.

‘Ljudi su za nju činili koliko su mogli, ali zbog mentalnih problema nije mogla pronaći posao nakon suprugove smrti i oslanjala se na ono što joj daju rođaci koji su također siromašni’, otkrio je susjed.

Policija je također potvrdila kako je riječ o smrti koja se dogodila kao posljednjica tragičnih okolnosti i zbog svega što su proživjeli, dječaci sad dobivaju stručnu pomoć.

Izvor:Jutarnji.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.