11.8 C
Kakanj
Petak, 7 Maja, 2021

Sinoć u Kaknju izbio požar

Ponedjeljak, 13. juli 2015. godine: U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj je imala jednu intervenciju. Radilo se o požaru niskog rastinja na području Bijelog Polja.

Iz Službe civilne zaštite Općine Kakanj upućen je apel koji se odnosi na potrebu poduzimanja mjera kako bi se spriječili ljetni požari. Svako loženje vatre, spaljivanje korova, trave i slično može se vršiti samo na propisno utvrđenim mjestima uz obavezno prisustvo onih koji lože vatru i obavezno osiguranje odgovarajućih sredstava i mjera zaštite, u skladu sa propisima zaštite od požara.

Osoba koja primijeti požar dužna je da ga ugasi ako to može učiniti bez opasnosti za sebe  i drugoga. Ako nije u mogućnosti ugasiti požar dužna  je da o požaru obavijesti Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Kakanj na telefon: 123 ili 558-793 ili Policijsku stanicu na telefon 122 ili 557-270.

Nepoštivanje navedenih mjera, kao i nepropisno, nestručno i nesavjesno izvođenje radova koji mogu prouzrokovati požar sa štetom i posljedicama predstavlja odgovornost i sankcionisat će se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od požara FBiH i u skladu sa Odlukom o organiziranju i funkcioniranju zaštite od požara i vatrogastvu Općine Kakanj.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO