7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Sindikat ZDK: “Mandra bi bio odličan premijer Vlade!”

Po objavljivanju rezultata CIK-a Sindikat ZDK očekuje formiranje Skupštine u novom sazivu kako bi se pristupilo rješavanju brojne nagomilane problematike.. Političke opcije već znaju sa kojim brojem mandata rasopolažu u novom sazivu,te se očekuje da će se već na prvoj sjednici imenovati mandatar za novu Vladu ZDK. Vlada koja je trenutno na funkciji u ZDK je formalno razrješene nakon februarskih protesta.

Kantonalni premijeri nisu imali senzibilitet prema radnicima

“Očekujemo od nove vlade da radi potpuno suprotno u odnosu na četiri godine. Mislim na prvog (op.a Fikret Plevljak) I drugog Premijera ZDK (op.a Munib Husejnagić) koji su pokazali da apsolutno nemaju nikakav senzibilitet u pogledu radnika na području ZDK I nisu učinili ništa da bi se status I položaj radnika pomjerio I za milimetar na bolje. “ – rekao je predsjednik samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja ZDK Selvedin Šatorović.

Selvedin Satorovic
Šatorović – “Prošla Vlada nije ništa učinila za radnike”

Novu vladu svakako očekuje mnogo posla I naslijeđenih problema. Iz Sindikata su spremni na zajedničku saradnju s novom vladom prilikom izrade budžeta za 2015. Oni nude potpisivanje aneksa na kolektivne ugovore kako bi se zaustavila dalja utuživanja po osnovu kolektivnih ugovora.

Razumljivo je da će SDA kao pobjednik dati novog premijera u Vladi ZDK. Špekuliše se kako bi novi premijer Vlade ZDK mogao biti ni manje ni više nego aktuelni načelnik općine Kakanj Nermin Mandra. Iz Sindikata podržavaju ovu ideju naglašavajući kako su imali odličnu saradnju s Mandrom dok je ovaj bio ministar u Vladi ZDK

Nermin Mandra je odličan izbor za novog premijera ZDK

“Nermin Mandra je čovjek koji je već bio ministar u Vladi ZDK I moramo kazati da je tu poziciju obavljao izuzetno dobro. Njegovo iskustvo I razboritost u rješavanju problema sasvim sigurno mogu doprinijeti boljitku ZDK. Mi ispred Sindikata obrazovanja nećemo imati ništa prrotiv ukoliko g.Mandra preuzme tu poziciju jer smo I ranije imali izuzetno dobru saradnju. Ukoliko on preuzme tu pozziciju siguran sam da ćemo nastaviti tu dobru saradnju. Gospodin Mandra je , istina, u kratkom vremenskom period I obavljao funkciju premijera I mogu reći das mo sva otvorena pitanja rješavali na obostrano zadovoljstvo.” – konstatovao je Šatorović.

Nermin_Mandra_5
Nermin Mandra – Da li će biti novi premijer Vlade ZDK?

Aktuelni načelnik općine Kakanj Nermin Mandra u jeku postizborne atmosfere nije želio komentarisati ove špekulacije, iako se špekulacije najviše odnose na njega, odnosno na poziciju premijera ZDK.

Iako se radi samo o špekulacijama kako bi Mandra mogao postati novi premijer ZDK, u narodu stoji stara izreka koja kaže “gdje ima dima ima i vatre”.

kakanj-x

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO