Simptomi alergije na nikotin

Konzumiranje nikotina nosi sa sobom niz zdravstvenih opasnosti

Nikotin stvara ovisnost. Konzumiranje nikotina nosi sa sobom niz zdravstvenih opasnosti, uključujući štetno djelovanje na srce, reproduktivni sistem, pluća i bubrege, sve veći rizik od srčanih, respiratornih i probavnih poremećaja, smanjenje imunološkog odgovora i povećani rizik od raka kod različitih organa u tijelu.

Možda ste primijetili vezu između izlaganja dimu i određenih fizičkih reakcija, kao što su glavobolja, teško disanje, zapušen nos, kihanje, kašljanje i osip. Ako osjetite te simptome, mogli biste imati alergiju na duhanske proizvode ili dim ili imate alergiju na nikotin u tim proizvodima.

Znakovi teške alergije na nikotin uključuju poteškoće sa disanjem, oticanje lica, usana, jezika ili grla, nepravilan rad srca i bol u grudima.

Ponekad se predoziranje nikotinom miješa sa alergijskom reakcijom. Simptomi predoziranja se mogu pojaviti u obliku bola u stomaku, bržih otkucaja srca, hladnog znoja, konvulzija, mučnina i povraćanja.

Ako imate alergiju na nikotin, najbolji način djelovanja je da izbjegnete nikotin u svim oblicima. To uključuje duhanske proizvode, kao što su cigarete i duhan za žvakanje, duhanski dim i e-cigarete.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply