20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Silajdžić: Nadam se da će novo rukovodstvo SBiH ostati vjerno ideji iz naziva stranke

Osnivač i bivši predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Haris Silajdžić za Klix.ba je prokomentirao najavu da načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić preuzima tu političku organizaciju.

Vijest da dugogodišnji istaknuti član SDA Semir Efendić napušta stranku i postaje predsjednik, do sada posrnule i prilično marginalizirane Stranke za BiH odjeknula je u javnosti. Riječ je o stranci koja je nekada činila vlast u državi, a njen osnivač je bio član Predsjedništva naše zemlje.

Silajdžić se odavno povukao, a stranka se održavala tek lokalno, ali što je najvažnije zadržala je infrastrukturu.

  • U radu i izborima u stranci ne učestvujem od dana odstupanja s mjesta predsjednika SBiH ni na koji način”, kaže Silajdžić.

Dosadašnji predsjednik SBiH Amer Jerlagić je podnio ostavku, a očito je u užem rukovodstvu dogovoreno da se stranci udahne neka nova energija i to tako što će za predsjednika biti izabran Semir Efendić. Koliko je, i da li je uopšte na to imao utjecaja Silajdžić, teško je reći.

Silajdžić je prije nekoliko mjeseci aktivno komentirao izbor Joea Bidena za američkog predsjednika u svijetlu nade za neki novi dašak promjena u BiH. Tada se nagovještavalo da bi se mogao vratiti aktivnoj politici, što je on odbacio. Međutim, sada ispred sebe nakon toliko godina ima priliku gledati promjene u stranci koju je osnovao i čiji je slogan nekada glasio: “100% BiH”.

  • Nadam se da će rukovodstvo i dalje ostati vjerno ideji koja je sadržana u nazivu stranke za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine”, kazao je Silajdžić za Klix.ba.

Stranka za BiH trenutno je parlamentarna u pojedinim općinskim vijećima te skupštinama kantona. Na federalnom i državnom nivou nema svoje zastupnike

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO