Signali koji ukazuju da je veza krenula u pogrešnom smjeru

Ako se u posljednje vrijeme osjećate nesigurno i nezadovoljno u vezi, trebalo bi da pokušate da otkrijete uzrok tih negativnih osjećanja. Nakon preispitivanja, doći ćete do zaključka možete li i želite li poraditi na vezi ili ste još uvijek zajedno samo iz navike.

Signali koji vam pokazuju da je vaša veza pošla u pogrešnom pravcu:

Komunikacija i zajednički humor drastično su se smanjili

Ovo je ozbiljan problem. Komunikacija je jedna od ključnih stvari za uspjeh bilo kojeg odnosa, od ljubavnog i prijateljskog do porodičnog. Ako primjećujete da se u posljednje vrijeme ne smijete istim stvarima i da vam se razgovvor sveo na dogovaranje oko ručka ili mjesta na kojem ćete se naći, pokušajte da ozbiljno porazgovarate sa svojim partnerom.

Primjećujete samo njegove mane

Ako zanemarite kvalitete svog partnera, a vidite samo njegove nedostatke, uvijek ćete biti nezadovoljne svojom vezom. Pokušajte se usredsrediti na sve vrline koje posjeduje i sjetite se zašto ste ušli u vezu s njim.

Uvijek ste spremni za svađu

Primjećujete da ste stalno mrzovoljne i nervozne i spremne na svađu s partnerom, čak i oko sitnica, razmislite krije li li se tu neki dublji problem.

Nemate vremena za zajedničke aktivnosti

Ne sjećate se kada ste posljednji put bili zajedno u kinu, pozorištu ili na nekom putovanju? Zapitajte se zašto se to promijenilo i razgovarajte s partnerom o promjeni tog stanja. (lepotaizdravlje.rs)

Možda vam se svidi

Leave A Reply