Sestra Dženana Memića uputila poruku predsjedniku VSTV-a: Ne boj se Milane!

Predsjednik Visokog i sudskog tužilačkog vijeća Milan Tegeltija danas je ponovo reagovao na izjave Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH.

Podsjetimo, nakon otkrivanja afere “Potkivanje”, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je na proteste pred zgradom pravosudnih institucija. Protesti su zakazani za srijedu 29. maja s početkom u 11:55 sati. Protestima će se pridružiti i porodica ubijenog mladića Dženana Memića koja već tri godine traži otkrivanje istine o smrti mladfića.

Na posljednje istupe Milana Tegeltije, reagovala je i sestra stradalog Dženana Memića.

– Tegeltija neće dozvoliti da članovi savjeta (koji ništa nisu preduzeli povodom zataškavanja ubistava Dženana i Davida) rade pod pritiskom, niti da kandidati za pravosudne pozicije (među kojima je i izvođač prljavih radova u predmetu Dženan Memić tužilac Kreštalica) u takvim okolnostima stresa izlažu svoje programe!

Ne boj se Milane, pred Dalidinom zgradom smo više puta već mirno i dostojanstveno protestvovali i ništa joj se nije desilo, čak ste (VSTV) izabrali za sudiju Suda BiH iako smo protiv nje i Kreštalice podnijeli krivičnu prijavu zbog zataškavanja ubistva Dženana Memića.

Muriz i Davor se dobro nose sa stresom, a već su dokazali cijelom svijetu da tamo gdje su oni nema nasilja. Ali, NEMA NI ODUSTAJANJA!

Idemo do kraja za Dženana i Davida”, poručila je Arijana Memić.

Možda vam se svidi

avatar