Šerif Konjević: Posvetio sam se porodici i rado spremam iftare

U porodici popularnog folk pjevača Šerifa Konjevića mjesec ramazan uvijek je imao izniman značaj. Tako je i ove godine, a Konjević za Avaz ističe kako ovo vrijeme provodi sa suprugom Kanitom i sinom Lejsom u Sarajevu i da im to vrijeme mnogo znači.

  • Cijenim i poštujem ljude koji su vjernici i koji ramazan stvarno iskreno doživljavaju. Mnogi su tu tradiciju ponijeli iz djetinjstva. Ja, priznajem, ne postim. Pokušavao sam nekoliko puta, ali nije išlo. Previše sam živčan i teško pronalazim duševni mir. Bojim se da bih se samo mogao više ogriješiti – iskren je Konjević.

Članovi njegove uže porodice poste, a on im je uvijek pri ruci.

  • Rado spremam iftare. Kupujem somune i sve ostalo šta treba. Uvijek sam im na raspolaganju, baš sam se posvetio tome i predstavlja mi zadovoljstvo – govori popularni pjevač.

Odrastao je na selu i kaže da ima mnogo razlike u odnosu na sveti mjesec u gradu.

  • U mojoj porodici djed, nana i moja majka postili su svaki ramazan. Sve to ima svoju draž, iftari i Bajrami. Iskren da budem, imam previše godina da bih se baš sjećao djetinjstva, ali znam da sam jedva čekao iftar. Hrana je nekako bila slađa i imala je poseban okus – prisjetio se Šerif Konjević.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply