Seniorke Čelika neće nastupati u Prvenstvu BIH narede sezone

0

Ono što smo najavljivali tokom proteklih nekoliko mjeseci u petak je postalo i zvanično – seniorska ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik neće nastupati u Prvnestvu BIH naredne sezone.
Naime, u petak, 8.septembra istekao je rok za potvrdu učešća klubova u Prvenstvu BIH za narednu sezonu, a ekipa KŽK Čelik nije potvrdila svoje učešće do naznačenog roka, što znači da se naredne sezone u Zenici neće igrati seniorska košarka u ženskoj konkurenciji.
Na žalost, apeli društvenoj zajednici da se pomogne klubu koji je u protekle četiri godine osvojio pet trofeja ostali su samo mrtvo slovo na papiru što je dovelo do odustajanja Čelika od Prvenstva BIH u narednoj sezoni.
Projekat koji je trajao protekle četiri godine i koji je rezultirao odličnim rezultatima polako, ali sigurno odlazi u historiju, a sa njim najvjerovatnije i klub koji je bio među rijetkim sportskim kolektivima koji je u Zenicu donosio titule, a samim tim i radost navijačima.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim vjernim navijačima i gledaocima koji su tvrdoglavo pratili nastupe KŽK Čelik kako u Zenici, tako i u ostalim gradovima naše nam jedine domovine Bosne i Hercegovine uz nadu da će shvatiti i razumjeti potez kluba jer sa trenutnim finansijskim stanjem učešće u Prvenstvu u narednoj sezoni bila bi prava ludost.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Također, ovom prilikom klub se želi zahvaliti jedinom i najboljem stručnjaku u Bosni i Hercegovini kada je ženska košarka u pitanju Slobodanu Kecamu i poželjeti mu mnogo sreće u budućem radu, kao i svim igračicama, posebno onim koje su u prošloj sezoni nastupale za naš klub kada su napravile „incident“ igrajući finale Kupa BIH i finale Prvenstva iako to niko nije očekivao jer se radilo o ekipi čija je prosječna starost iznosila 19 godina.

Nadamo se da će naši navijači u nedostatku seniorske košarke, pratiti nastupe juniorki u Ligi mladih i da ćemo se zajedno radovati pobjedama djevojčica.

Na kraju naredne sezone titula prvaka države u seniorskoj konkurenciji slavit će se u nekom drugom gradu, jer u Zenici neće sigurno.