Semir Osmanagić dobitnik prve nagrade na međunarodnoj konferenciji o piramidama u Čikagu

Semir Osmanagić, pronalazač bosanskohercegovačkih piramida, dobitnik je prve nagrade “Amelia B. Edwards” za 2016. godinu, koja mu je dodjeljena u Čikagu na međunarodnoj konferenciji Global Pyramid Conference, održana od 13. do 15. maja, piše NAP.

Njegove kolege složile su se da je, istražujući piramide u Kini, Bolviji, Peruu, Kanarima, Mauricijusu, Indoneziji, Egiptu, SAD-u, Španiji, Centralnoj Americi i drugim zemljama, Osmanagić dokazao da su bh. piramide najstarije i ujedno i najveće. Nastanak najstarijih piramida je pomjeren u period prije 12.000 godina, dakle prije kraja zadnjeg Ledenog doba.

Njegov revolucionaran rad će doprinijeti da se knjige historije promijene.

Istaknuto je da je naročito važno to što je Osmanagić dokazao da piramide u Visokom proizvode vrlo specifična energetska polja i frekvencije koje su mjerljive.

Prva otkopavanja bh. piramida počela su u aprilu 2006. godine, koje od tada posjećuju turisti iz cijelog svijeta.
Samo prve godine broj turista koji su došli u Visoko premašio je 200.000 i državi za kratko vrijeme donio višemilionsku zaradu. Iako su mnogi domaći stručnjaci negirali postojanje Bosanskih piramida, Arheološki park u Visokom postao je svjetski poznat, piše NAP.

Možda vam se svidi

Leave A Reply