Šejla Turković o svom svjedočenju na suđenju Naseru Kelmendiju

Bivša novinarka Dnevnog avaza i lista Ekspres te saradnica Fahrudina Radončića, Šejla Turković, svjedočila je pred Osnovnim sudom u Prištini, kao prva svjedokinja na suđenju Naseru Kelmendiju, optuženom za organizovani kriminal, ubistvo, krijumčarenje droge, pranje novca…

Šejla Jugo-Turković je svjedočenje započela u ponedjeljak, 16. marta, kada je odgovarala na pitanja tužitelja Andrewa Hughesa.

S obzirom da su bh. javnosti detalji sa ovog suđenja uglavnom nepoznanica, kontaktirali smo Šejlu Turković kako bi saznali na šta se odnosilo njeno svjedočenje u Prištini.

Pet ili šest dana sam svjedočila u Prištini protiv Nasera Kelmendija i drugih“, izjavila je Šejla Turković, te je dodala kako je govorila o svojim saznanjima vezanim za ubistvo Ramiza Delalića.

Dio svjedočenja se odnosio na intervju sa Ramizom Delalićem Ćelom, koji je u tom periodu bio u bjekstvu od bh. pravosudnih organa i nalazio se u Istanbulu. Naime, Delalić se skrivao zbog optužbi za ubistvo srpskog svata Nikole Gardovića.

Kasnije je on rekao da to ubistvo uopšte nije počinio, nego je preuzeo na sebe za nekoga drugog. Ja znam ko je taj drugi, ali nije vrijeme da još o tome govorimo“, dodala je ona u razgovoru za Source.ba portal.

U ovom kratkom telefonskom razgovoru smo govorili i o očekivanjima od nedavno okončanog procesa protiv Zijada Turkovića, a cijeli razgovor poslušajte u priloženom videu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.