Sedam ruskih čuda

Prije nekoliko godina skupina ruskih TV postaja, radio stanica i novinskih kuća odlučila je pokrenuti glasanje o ruskim čudima. Svaki je stanovnik Rusije mogao sudjelovati u glasovanju koje se odvijalo preko interneta i sms poruka. I tako su odabrali svojih sedam čuda modernog doba. Redom…

Bajkalsko jezero
Bajkal se nalazi u istočnom Sibiru i smatra se najdubljim jezerom, ali i najvećim rezervoarom pitke vode na svijetu. Duboko je 1500 metara, a boja vode je unatoč njenoj dubini izrazito bistra i plava.

Dolina gejzira
Dolina se nalazi na Kamčatki, a zanimljiva je zbog stotina aktivnih i atraktivnih gejzira. Svrstana je na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

Spomenik majci domovine
Ovaj veliki spomenik sagrađen je 50-tih godina prošlog stoljeća u Volgogradu u čast svim vojnicima koji su izgubili svoj život u II. Svjetskom ratu. Spomenik je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, a čak je dva puta viša od kipa slobode u New Yorku.

Spomenik majci domovine

Peterhof
Ovo mjesto izgrađeno je prema naredbi Petra I početkom 17. stoljeća i nalazi se u neposrednoj blizini Sant Petersburga. Zbog obilja zelenila, vode, zlata i divne arhitekture – smatra se top atrakcijom u turističkoj ponudi Rusije.

Katedrala Vasilja Blaženog
Katedrala se nalazi na Crvenom trgu a prepoznatljiva je po svojim kupolama i bojama. Sagrađena je u razdoblju između 1555. i 1561. godine u čast pobjede cara Ivana Groznog nad Mongolima.

Stupovi Komske republike
Niko nije siguran u to kada su nastali, ali znanstvenici se slažu u jednome – da je samo priroda mogla načiniti nešto takvo. Procjenjuje se da su nastali prije 200 milijuna godina, a njihova visina je – 42 metra!

2 - THE SEVEN STRONG MEN ROCK FORMATIONS http://5thin.gs/YE3QvD From Wikipedia:
Elbrus
Najviša točka Rusije, a prema nekima i najviši vrh Europe. Prepun turista i zaljubljenika u skijanje i zimske radosti. Visina mu je 5600 metara.

Izvor:Punkufer.dnevnik.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.