“Sebija je agresor na sarajevsko zdravstvo. Odgovorno tvrdim da su na KCUS-u slabi doktori”

0

Doktor Kulenović navodi da je njenim vladanjem KCUS-u nanesena nesaglediva šteta.

Sebija Izetbegović je agresor na sarajevsko zdravstvo, upozorava primarijus doktor Fahrudin Kulenović za Novinsku agenciju Patria koji je u zdravstvu proveo više od 50 godina svog života.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kulenović je bio dugogodišnji predsjednik Ljekarske komore KS dok je pod kontrolu nije preuzela Sebija Izetbegović. Od tada Ljekarska komora KS izgubila je svaki smisao postojanja. Oglase se tek po želji direktorice KCUS-a kao što je bio slučaj nakon incidenta na Pedijatrijskoj klinici.

Doktor Kulenović navodi da je Izetbegović nesposobna i nasilna, a da je njenim vladanjem KCUS-u nanesena nesaglediva šteta.

„Odgovorno tvrdim da su na KCUS-u ostali slabiji ljekari, a da je odlaskom desetina profesora i ljekara izgubljeno 1.000 godina edukacije. KCUS je smrtonosno ranjen, a Ljekarska komora se ne oglašava“, kaže prim. dr. Kulenović.

Podsjeća da je godinama na snazi odluka Izetbegović o zatvaranju Klinike urgentne medicine ponedjeljkom i petkom za koju ne postoji nikakva pisana saglasnost Ministarstva zdravstva KS.

„Odluka da se zatvori KUM je i krađa sredstava. Niko normalan neće potpisati takvu odluku. Zamislite vi neku kataklizmu, zemljotres, neku veliku nesreću sa unesrećenim, a KUM zatvoren. To je najosjetljivija grana medicine. Hoćemo li čekati da neko umre pa da se reaguje, a znamo da je bilo takvih slučajeva koje je Tužilaštvo KS istraživalo“, kaže Kulenović.

Na pitanje kako komentariše izjave Sebije Izetbegović o bolesnoj djevojčici odnosno da je nijedan ljekar KCUS-a ne želi liječiti, Kulenović je šokiran.

„Mi to svi gledamo, a rijetki govore. Evo javio se doktor Kemal Dizdarević koji je bio primoran otići iz BiH da liječi tu djevojčicu. Stanje na KCUS-u je alarmantno“, upozorava doktor Kulenović.