Sebija Izetbegović: Imamo ozbiljan problem s Rektoratom

0

Izetbegović kaže da su napravili dogovor sa čvrstim obećanjem rektora, a u korist studenata, da će dobiti nacrt, a nisu ga uopće dobili

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, gostovala je sinoć u Vijestima Hayat TV-a. Govorila je o sastanku na kojem je obećano od strane rektora da će ugovor biti ponuđen kako bi nastava mogla početi, ali ništa nije ispoštovano.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Na tom sastanku koji je trajao nekoliko sati, mi smo dobili obećanje od rektora (sreća pa se sjednica snimala), da će nama biti ponuđen ugovor koji ćemo razmotriti, pa će ga razmotriti naša pravna i finansijska služba. Mi uopće nismo dobili takav ugovor. Ono što je potrebno da javnost zna, da znaju studenti, je da smo mi dobili ponudu nekog Ugovora koji je ispod svakog nivoa, koji je krajnje smiješan i neprofesionalan. Dobili smo ga 1. 11., a školska godina je trebala početi 1. 10. Rektorat kasni sa ponudom ugovora. Ovo je trebalo biti završeno i potpisano početkom septembra – kazala je Izetbegović.

– Ne znam ko je osoba koja je ovo pravila na čemu piše da je ponuda nacrt ugovora, pa s druge strane piše da je to nacrt sporazuma?! Nelektorisana, neozbiljna verzija. Puno netačnih podataka. Između ostalog, ovo predviđa da rektor sa mnom potpiše ugovor. A u sljedećem članu kaže da će ovaj ugovor potpisati direktorica za nauku i razvoj Kliničkog centra, što ja nisam. Vrlo neozbiljna ponuda – naglasila je ona.

Dodala je da su napravili dogovor sa čvrstim obećanjem rektora, a u korist studenata, da će dobiti nacrt, a nisu ga uopće dobili tako da on, naglasila je, neće biti potpisan.

Na pitanje novinara ko je konkretno kriv za ovu situaciju, Izetbegović je odgovorila:

– Konkretno, kriv je Rektorat i rektor prof. dr. Rifat Škrijelj.