SDP Zenica traži ostavku direktora Bolnice

0

Iz Socijaldemokratske partije Zenica danas upozoravaju na,kako navode, nesavjesno poslovanje i neodgovorno trošenje sredstava menadžmenta Kantonalne bolnice Zenica. O aktuelnom stanju u ovoj ustanovi na današnjoj konferenciji za novinare govorio je dr. Adnan Begović, predsjedavajući Savjeta za zdravstvo gradskog SDP-a, ujedno i jedan od kandidata za direktora bolnice po konkursu koji je objavljen krajem prošle godine.
Ukazujući na tešku situaciju u Kantonalnoj bolnici, koja će se pokušati sanirati kreditnim zaduženjem u SDP-u smatraju da aktuelno rukovodstvo ovu ustanovu svojim nestručnim vodstvom vodi u dalju dubiozu i stanje u blnici čini još složenijim. Tvrde da posjeduju i dokaze o kršenju zakona i zloupotrebe položaja i ovlasti od strane v.d. direktora zbog čega najavljuju i podnošenje krivične prijave. Doktor Adnan Begović, nekadašnji član Upravnog odobra ove ustanove ukazao je na nenamjensko trošenje namjenskih sredstava, na isplate na račun direktora mimo zakonskih procedura, iznio sumnje u tenderske procedure.

Doktor Begović uposlenik Bolnice u Službi za hirurške bolesti i jedan od kandidata na konkursu za direktora koji treba da bude zatvoren ovih dana pozvao je danas da zbog svega navedenog aktuelni direktor kao moralan čin podnese ostavku na ovu poziciju.
Ukoliko ne dođe do ostavke, iz SDP-a pozivaju SDA na koju se kako ističu aktuelni direktor poziva da ga je imenovala,da smijeni direktora zbog obmanjivanja javnosti i neozbiljnog vođenja Kantonalne bolnice Zenica.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

(RTVZE/S.H.)