Schumacheru ostalo nekoliko mjeseci ili nekoliko godina života

Nekadašnji ljekar u Formuli 1 Dr. Gary Harstein rekao je danas da je Michaelu Schumacheru ostalo nekoliko mjeseci ili godina do kraja života, ukoliko ne bude napretka u njegovom oporavku.

“Ne mogu da pomognem, ali mislim da će Michael, ako se probudi, imati problema … Nekadašnji ljekar u Formuli 1 Dr. Gary Harstein rekao je danas da je Michaelu Schumacheru ostalo nekoliko mjeseci ili godina do kraja života, ukoliko ne bude napretka u njegovom oporavku. “Ne mogu da pomognem, ali mislim da će Michael, ako se probudi, imati problema …

sa govorom i moraće naporno da radi. Kada to kažem mislim i na hodanje, čitanje i pisanje, i sve to ostavlja gorak ukus i tugu njegovoj porodici. Očekivani životni vijek, koji ne pokazuje neurološka pobljšanja, je od nekoliko mjeseci od nekoliko godina. Moramo biti spremni na sve”, rekao je Harstein, a prenosi engleski Daily Mail.

Nekadašnji sedmostruki šampion Formule 1 povrijedio se u decembru prošle godine na skijanju u Francuskoj kada je zadobio povrede glave.

Schumacher je do juna bio u bolnici u Grenoblu u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a u septembru je otpušten na kućni oporavak.

Možda vam se svidi

Comments are closed.