SBiH gubi članove: Omer Vatrić prešao u SDP, stranku napustilo više političara

Omer Vatrić, šef poslaničkog kluba Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine naputio je svoju stranku i prešao u SDP, saznaje novinska agencija Patria.

Vatrić se navodno već našao na kanidatskim listama SDP-a, ali ovu informaciju za sada vatrić nije mogao potvrditi.

– Istina je da sam istupio iz SBiH, ali i gotovo cijelo kantonalno rukovodstvo u Sarajevu. Jednostavno smanjen je prostor za djelovanje ljudi koji su u stranci i nije to više onaj koncept koji je zagovarao Haris Silajdžić, osnivač stranke – kazao je Vatrić, dodajući da ne zna još uvijek  da li se na nalazi na listama SDP-a.

Ovakve infomacije čuo je i Beriz Belkić, zastupnik SBiH u Predstavničkom domu PSBiH, ali nije želio previše govoriti o raspianju kadrova unutar SBiH.

– Čuo sam sve što i vi, ali sa sigurnošću ne mogu ništa potvrditi – kazao je Belkić.

Nezadovoljstvo radom u stranci članstvo je iskazalo na taj način da su se jednostavno isključili iz stranke. Vatrić, pak, vjeruje da bi sitaucija bila drugačija da se na čelo stranke vratio Haris Silajdžić, o čemu je bilo govora i zahtjeva članstva.

– Da je Silajdžić došao nazad sve bi bilo drugačije, ovako teško da se nešto može očekivati više od ovoga što je ostalo. Nije to više to – dodao je Vatrić.

(PATRIA)

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.