Saznajte u kojem bh. gradu će davati 10.000 KM parovima koji se vjenčaju

0

Grad Trebinje će stimulirati parove koji stupaju u brak, rekao je u razgovoru za RTRS  gradonačelnik Luka Petrović. Kako je istakao, stimulacija će biti isplaćivana u 18 mjesečnih rata u iznosu od 450 do 650 KM, u ovisnosti od ispunjenih uvjeta.’Sada imamo 30.000 stanovnika, a mi hoćemo grad od 50.000. Ovim ćemo potaknuti i natalitet’, rekao je Petrović.Prema ovome, parovi bi trebali dobiti od šest do deset hiljada KM.

“Postoje kriteriji na osnovu kojih se određuje iznos za nove bračne parove”, rečeno je za N1 u press službi Grada Trebinja.Predviđeno je da bračni parovi koji nemaju primanja mjesečno od Grada Trebinja dobiju pomoć u iznosu od 650 KM u trajanju 18 mjeseci. Ukupno 11.700 KM.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Druga kategorija su bračni parovi čija su mjesečna primanja ispod prosječne plate u Republici Srpskoj. Oni će primati 350 KM u trajanju od 18 mjeseci. Ukupno 6.300 KM.I posljednja, treća kategorija, su bračni parovi čija su mjesečna primanja iznad prosječne plate u RS-u. Njih će Grad Trebinje 18 mjeseci “častiti” sa po 200 KM. Ukupno 3.600 KM.

Ono što je bitno napomenuti jeste da će naknade biti isplaćivane osobama čiji je jedan supružnik stariji od 38 godina, da su bračni partneri sa područja Trebinja, da se vjenčaju na području Trebinja i da će živjeti na području Trebinja, javlja N1.