10.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Savjetnik Milorada Dodika poručio: RS neće izaći iz BiH, ona će voljom političkog Sarajeva, biti istjeranaPovodom posjete delegacije Republike Srbije oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH, poznat i kao bivši predsjednik VSTV-a.

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, danas je posjetila Republiku Srpsku. U delegaciji Srbije su predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijer Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, na konferenciji za medije obratio se predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je govorio o odnosu Republike Srpske i Federacije, te je istakao kako RS neće voditi rat ali će se braniti.

Povodom toga oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH, poznat i kao bivši predsjednik VSTV-a.

– Ne, Republika Srpska neće izaći iz BIH . Ako ne bude dobre volje, razumjevanja i dogovora,ako se budu nastavili napadi na njen identitet , postojanje, njene nadležnosti, ako ne bude uvažavana , Republika Srpska biće, voljom političkog Sarajeva, istjerana iz BIH, napisao je Tegeltija.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO