SAVJEST MI JE ČISTA: Elman Omić se oglasio na optužbe da je kriv za smrt Amile Hasanović!

0
Alija Hasanović, otac pjevačice Amile Hasanović, koja je, prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), poginula u saobraćajnoj nesreći sa smrtnom posljedicom u naselju Seoča kod Visokog, iznio je teške tvrdnje da je riječ o suicidu.

Zbog toga traži da se uradi rekonstrukcija jer za porodicu uzroci događaja su misterija. Za policiju nisu, jer slučaj tretiraju kao saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Kako piše Express magazin, porodica stradale pjevačice za njen tragičaj kraj krivi Elmana Omića. Ovaj mladić, inače kamerman, s Amilom je bio u vezi 13 mjeseci. Upoznali su se nakon što se ona prijavila na Hayatov muzički reality “Zvijezda možeš biti ti” (ZMBT).

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Amilin otac tvrdi da je Elman bio ljubomoran u vezi te da je kontrolisao kćerku, a posebno zanimanje javnosti izazvale su tvrdnje o navodnoj ucjeni nekim fotografijama.

S druge strane Omić je za Express izjavio kako ne osjeća ni najmanju krivicu za Amilinu smrt:

– Jedino mi je žao što nisam bio u blizini da je spasim. Tog jutra smo se posvađali, ali ništa strašno. Savjest mi je čista – izjavio je on, prenosi expressmag.ba.

– Oni koji me poznaju znaju kako je funkcionirala Amilina i moja veza. Dan prije njenog samoubistva bili smo vani, uživali smo. Ujutro smo se čuli telefonom i malo se posvađali. Međutim, opet me kontaktirala i kazala da će se ubiti. Odmah sam nazvao njenog oca i sve mu rekao, on mi je odgovorio sa O. K. i spustio slušalicu. Pozvala me oko 13.30 sati, kada sam bio na pola puta, i rekla: “Slušaj, sad ću se ubiti”, Prekinula je vezu, zvao sam je, ali je isključila mobitel – rekao je Omić.

Odmah je, kako kaže, otišao kod Amilinih roditelja, koji su mislili da je pobjegla od kuće pa su je tražili.

– Sa svojim roditeljima kasnije sam otišao do njenih. Svi su bili utučeni. Napao me njen otac. Krivio me za njenu smrt, da je to uradila zbog mene, jer sam bio ljubomoran. Nisam se raspravljao s njim, samo sam slušao. Razumijem ga, izgubio je kćerku. Možda je sve rekao u afektu, jer mu je bol razarala dušu, ali i moju je… – kazao je neutješni Elman, piše Doznajemo.com.