Šarović: Naprosto, navodi Dušanke Majkić su presmiješni

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić kazala je u izjavi Srni da bi Vijeće minisatara Bosne i Hercegovine “na narednoj sjednici 12. novembra, pod tačkom materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracioni proces BiH, mogao usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP)”.

Ona je ustvrdila da je je pod tačkom 44 predloženog dnevnog reda “kamufliran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, koji je u nekoliko navrata skidan sa dnevnog reda sjednica Savjeta ministara, što se posljednji put dogodilo 4. marta”.

“Ključno pitanje je da li će Savjet ministara u tehničkom mandatu ovog puta donijeti odluku u vezi slanja ANP-a u Brisel i time, uz podršku srpskih ministara u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, ispuniti želje bošnjačkih i hrvatskih političara kada je u pitanju NATO put BiH”, ukazala je ona. Poručila je i to da “nema sumnje da zadržavanje SDS-a i PDP-a na vlasti na nivou BiH već više od godinu dana zahtijeva vraćanje duga političkom Sarajevu i međunarodnoj zajednici prihvatanjem ANP-a”.

“Koja god varijanta bude prevladala na narednoj sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu, evidentno je da SDS i PDP održavaju ANP i dalje živim bez obzira na Rezoluciju Narodne skupštine BiH o vojnoj neutralnosti”, navela je Majkićeva,piše N1

Na zahtjev N1, dobili smo reakciju ministra Mirka Šarovića na izjavu Dušanke Majkić da će SM usvojiti ANP:

“Naprosto, navodi Dušanke Majkić su presmiješni, posebno da ćemo o ovom pitanju raspravljati na telefonskoj sjednici. Ovo pitanje se već deseti put predlaže na Savjetu ministara, a mi ga svaki put skidamo sa dnevnog reda. SDS vodi dosljednu politiku i naši stavovi po pitaju ANP-a ostaju nepromijenjeni”, naveo je Šarović.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply