Sarajlija opljačkao stan pripadnika SIPA-e uzeo mu službeni pištolj, ukrao automobil pa uhapšen!

Dana 13.01.2016. godine, u 00,50 sati, u Bosanskoj ulici u Maglaju, patrola policije Policijske stanice Maglaj izvršila je zaustavljanje i kontrolu dva putnička motorna vozila, „VW-Golf 2“, registarskih oznaka E09-K-472, i „VW-Golf 3“, registarskih oznaka A57-T-918. Prilikom kontrole, policijski službenici su kod lica koje upravljalo vozilom „VW-Golf 2“, a koje se predstavljalo kao V.D., uposlenik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), pronašli pištolj marke „Glock“, za koji je posjedovao dozvolu za nošenje oružja van službe na navedeno ime, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Izvršenim provjerama, utvrđeno je da se navedeno lice lažno predstavilo, te da se radi o licu H.E., rođenom 1983. godine, iz Sarajeva. Daljim provjerama utvrđeno je da je u toku noći 12/13.01.2016. godine, na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršena teška krađa provaljivanjem u stan u vlasništvu navedenog službenika SIPA-e, kojom prilikom je iz stana otuđena veća količina raznih predmeta, među kojima i službeni pištolj sa potrebnom dokumentacijom.

Takođe je utvrđeno da je tokom noći, na području iste općine, otuđeno i vozilo „VW-Golf 2“, vlasništvo H.E. iz Sarajeva. Prilikom vizuelnog pregleda vozila, policijski službenici su uočili i druge predmete za koje postoji sumnja da su otuđeni iz navedenog stana.

Izvršenim provjerama za drugo vozilo „VW-Golf 3“, kojim je upravljao B.N., rođen 1987. godine, iz Ilijaša, utvrđeno je da je isto u vlasništvu lica H.A. iz Ilijaša, te da je tokom noći, prijavljeno otuđenje ovog vozila na području Ilijaša.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela, lica H.E. i B.N. su od strane policijskih službenika lišena slobode, te privedena u službene prostorije Policijske stanice Maglaj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, te su poduzete aktivnosti na pribavljanju potrebne naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, radi vršenja pretresa navedenih vozila.

Nakon izvršenih pretresa, te dokumentovanja krivičnih djela, navedena lica će zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, biti predata na nadležnosti i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

(Izvor: PATRIA)

Možda vam se svidi

Leave A Reply