Sarajka Naida otkrila kako se počela baviti ‘najstarijim zanatom’ i otkrila cjenovnik usluga

Na “posao” ju je vozilo nekoliko osoba, među kojim i optuženi taksista Emir Š., koji su, kako je rekla, znali gdje ide i šta radi.

Svjedokinja Naida Č. jučer je na početku dokaznog postupka optuženima u predmetu City u sarajevskom Kantonalnom sudu kazala da se skupa sa optuženom Nejrom J. bavila najstarijim zanatom, dok je optuženi Ramel J. pravio profile djevojaka na jednoj internet-stranici koja služi u ove svrhe.

Ona je navela da je Nejru upoznala u jednoj kafani i da ju je nagovorila da se bave prostitucijom. Ispričala je da je Nejra imala kontakte s klijentima te je Naidu obavještavala kad i gdje da ode kod mušterije. Svjedokinja je usluge pružala po hotelima (“President, Festival i Hills”, kako je ustvrdila) i stanovima na tri lokacije u gradu, piše Oslobođenje.

Svjedokinja je Ramela upoznala posredstvom jedne poznanice i pružila mu je seksualnu uslugu. Potom se Ramel zaljubio u Nejru i predložio joj da više ne pruža se*sualne usluge, nego da “radi s klijentima”, a da taj posao preuzmu druge djevojke. Ramel je “uređivao internet-stranicu” praveći profile djevojaka, te postavljajući njihove slike, broj telefona i cjenovnik usluga.

Sat koštao do 150 eura

“Ja dođem na adresu na koju me Nejra pošalje i kaže klijent će ti platiti toliko para, a onda smo zaradu dijelile napola”, rekla je Naida Č. pojašnjavajući da je cijela noć koštala 500 eura. Sat vremena provedenog sa njom klijent je plaćao od 120 do 150. Ramel je, kazala je ona, obezbjeđivao lokacije, iznajmivši tri stana, a kiriju je plaćao od zarađenih para. Naglasila je da je u početku za kiriju dugovala 400 KM, a potom joj je Ramel dao Golf 5 koji vrijedi 12.000 KM, te ju je za taj dug teretio.

“Ali, ja taj auto nisam tražila niti sam čak znala da vozim”, kazala je Naida Č, naglašavajući da se nije smjela obratiti policiji, niti izlaziti bez znanja Ramela J., jer joj je prijećeno.

“Po njegovom naređenju piješ kafu i jedeš”, rekla je svjedokinja.

Na “posao” ju je vozilo nekoliko osoba, među kojim i optuženi taksista Emir Š., koji su, kako je rekla, znali gdje ide i šta radi. Za optuženog bivšeg policajca Fahrudina H. ona je u policiji rekla da je od nje primao seksualne usluge, dok je u sudnici to negirala.

Tokom ispitivanja je kazala da je “Ramel muntao Nejru da bude s njim, pa će joj platiti silikone i srediti zube”, na što je Ramel dodao da se u nju zaljubio.

Advokat Omar Mehmedbašić je rekao da su se prekjučer vjenčali optuženi Alen K. i svjedokinja Fatima Š., te da je ona postala privilegovani svjedok koji ne mora svjedočiti.

Možda vam se svidi

Leave A Reply