Sarajevski srednjoškolski djeci poklonili 823 paketića!

Sarajevski srednjoškolci mjesec decembar su proveli skupljanjem slatkiša za djecu. Kroz humanitarnu akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ učenici su skupili paketiće vrijedne preko 8.300 KM.

Tradicionalna aktivnost svih srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, koja zaslužuje samo riječi hvale, već duži niz godina uspješno se realizuje. Riječ je o humanitarnoj akciji „Jedan slatkiš, jedno dijete“, gdje svi srednjoškolci skupljaju slatkiše i prave paketiće najmlađima kojima su potrebni.

Tokom mjeseca decembra 30 srednjih škola su vrijedno skupljale slatkiše. Ambicioznost sarajevskih srednjoškolaca nije stala samo na skupljanju slatkiša u svojim školama. Učenici su u decembru organizovali humanitarnu svirku, humanitarni party i humanitarni karaoke party, također su postavili kutije u mnogobrojim kafićima i prodavnicama. Po završetku ove akcije, srednjoškolci su napravili 823 paketića, koji će biti uručeni do završetka zimskog raspusta.

„Uživala sam u jednoj od najdražih mi i najljepših aktivnosti. Jedan slatkiš, jedno dijete zaista i jeste akcija koja pruža svima šansu da se uključe i pokažu svoju humanost. Nema veće radosti, nego kada vidimo produkt našeg truda, a to su dječiji osmijesi, što je dovoljno da budemo sretni.“ – istakla je Iman Salman, predsjednica mreVUK KS.

„Smatram da je ovo ustvari poenta naše Mreže, da pokažemo šta mi, srednjoškolci, zajedno možemo. Svijet i ova zemlja ostaju nama, a mi imamo želju da podignemo društvene kriterije i moralne standarde u našoj državi. Naš sam moto je bio „Naše malo je nekome puno!“ i zaista smo se potrudili da damo naše malo i usrećimo mališane. Njihov osmijeh je naš uspjeh!“- zaključila je Nejla Pljakić, glasnogovornica mreVUK KS.

Možda vam se svidi

Leave A Reply